Jaar:
3de jaar
4de jaar
Studiedomein:
Voeding en Horeca
Finaliteit:
Dubbele finaliteit
Oude onderwijsvorm:
tso

Over deze opleiding

Wat leer je in de opleiding?

In de opleiding ‘horeca’ leer je:

  • de basistechnieken om eenvoudige en culinaire gerechten klaar te maken
  • communiceren in verschillende moderne talen
  • bedienen, sociale omgangsvormen en hoffelijkheid

In de component ‘keuken’ van deze opleiding leer je:

  • de basistechnieken voor het reinigen, voorbereiden en bereiden van ingrediënten tot culinaire gerechten
  • meer over voedselveiligheid en creativiteit in de keuken
  • jouw opdrachten beter te plannen en te organiseren
  • meer over het gebruik van grond- en hulpstoffen en voedingssupplementen in de keuken

In de component ‘restaurant’ van deze opleiding leer je:

  • eenvoudige koude en warme dranken en gerechten te bereiden en op te dienen
  • gewone zaalbereiding te verzorgen

Lessentabel

VAKKEN DERDE JAAR VIERDE JAAR
Basisvorming
20
20
TAAL & CULTUUR  
   Nederlands 4 4
   Frans 2 2
   Engels 2 2
MENS & MAATSCHAPPIJ  
   Geschiedenis 1 2
   Aardrijkskunde 2 1
STEM  
   Wiskunde 3 3
   Natuurwetenschappen 2 2
   
LO 2 2
LBV 2 2
   
Specifiek gedeelte
10
10
Hotel (veiligheid en hygiëne) 1 1
Hotel (voedingsleer) 2 1
Hotel (keukentechnologie) 1 1
Praktijk hotel (keuken) 2 2
Hotel (restauranttechnologie) 1 1
Praktijk hotel (restaurant) 2 2
Toegepaste economie 1 2
   
Differentiatie
4
4
Atelier - VVV 2 2
Atelier - VVV - HORECA 2 2

 

Lesplaats(en)

Wat na deze opleiding?

De meest logische vervolgopleiding in de derde graad is de gelijknamige studierichting Horeca.