Jaar:
3de jaar
4de jaar
Studiedomein:
Voeding en Horeca
Finaliteit:
Dubbele finaliteit
Oude onderwijsvorm:
tso
Over deze opleiding
Wat leer je in de opleiding?
In de opleiding ‘horeca’ leer je:
- de basistechnieken om eenvoudige en culinaire gerechten klaar te maken
- communiceren in verschillende moderne talen
- bedienen, sociale omgangsvormen en hoffelijkheid
In de component ‘keuken’ van deze opleiding leer je:
- de basistechnieken voor het reinigen, voorbereiden en bereiden van ingrediënten tot culinaire gerechten
- meer over voedselveiligheid en creativiteit in de keuken
- jouw opdrachten beter te plannen en te organiseren
- meer over het gebruik van grond- en hulpstoffen en voedingssupplementen in de keuken
In de component ‘restaurant’ van deze opleiding leer je:
- eenvoudige koude en warme dranken en gerechten te bereiden en op te dienen
- gewone zaalbereiding te verzorgen
Lessentabel
Lessentabel
VAKKEN | DERDE JAAR | VIERDE JAAR |
---|---|---|
Basisvorming |
20 |
20 |
TAAL & CULTUUR | ||
Nederlands | 4 | 4 |
Frans | 2 | 2 |
Engels | 2 | 2 |
MENS & MAATSCHAPPIJ | ||
Geschiedenis | 1 | 2 |
Aardrijkskunde | 2 | 1 |
STEM | ||
Wiskunde | 3 | 3 |
Natuurwetenschappen | 2 | 2 |
LO | 2 | 2 |
LBV | 2 | 2 |
Specifiek gedeelte |
10 |
10 |
Hotel (veiligheid en hygiëne) | 1 | 1 |
Hotel (voedingsleer) | 2 | 1 |
Hotel (keukentechnologie) | 1 | 1 |
Praktijk hotel (keuken) | 2 | 2 |
Hotel (restauranttechnologie) | 1 | 1 |
Praktijk hotel (restaurant) | 2 | 2 |
Toegepaste economie | 1 | 2 |
Differentiatie |
4 |
4 |
Atelier - VVV | 2 | 2 |
Atelier - VVV - HORECA | 2 | 2 |
Lesplaats(en)
De Resonant
De Resonant
Wat na deze opleiding?
De meest logische vervolgopleiding in de derde graad is de gelijknamige studierichting Horeca.