Jaar:
3de jaar
4de jaar
Studiedomein:
Voeding en Horeca
Finaliteit:
Arbeidsmarktgerichte finaliteit
Oude onderwijsvorm:
bso
Over deze opleiding
Wat leer je in de opleiding?
In de opleiding ‘restaurant en keuken’ leer je:
- de basistechnieken om eenvoudige culinaire gerechten klaar te maken
- communiceren in verschillende moderne talen
- bedienen, sociale omgangsvormen en hoffelijkheid
In de component ‘keuken’ leer je:
- de basistechnieken voor het reinigen, voorbereiden en bereiden van ingrediënten tot culinaire gerechten
- meer over voedselveiligheid en HACCP-richtlijnen (risicobeschrijving voedingsmiddelen)
- over eigenschappen van grondstoffen en lekkere & gezonde voeding.
In de component ‘restaurant’ leer je:
- eenvoudige koude en warme dranken en culinaire gerechten te bereiden en op te dienen
- gewone zaalbereiding te verzorgen
Lessentabel
Lessentabel
VAKKEN | DERDE JAAR | VIERDE JAAR |
---|---|---|
Basisvorming |
14 |
14 |
TAAL & CULTUUR | ||
Nederlands | 2 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
MENS & MAATSCHAPPIJ | ||
PAV geschiedenis/aardrijkskunde | 3 | 3 |
STEM | ||
Wiskunde | 2 | 1 |
Natuurwetenschappen | 1 | 2 |
LO | 2 | 2 |
LBV | 2 | 2 |
Specifiek gedeelte |
16 |
16 |
Hotel (keuken) | 1 | 1 |
Hotel (restaurant) | 1 | 1 |
Praktijk hotel (keuken) | 7 | 7 |
Praktijk hotel (restaurant) | 7 | 7 |
Differentiatie |
4 |
4 |
Atelier-VVV | 2 | 2 |
Atelier – VVV – Restaurant en keuken | 2 | 2 |
Lesplaats(en)
De Resonant
De Resonant
Wat na deze opleiding?
Wat kan je verder studeren met een diploma?
De meest logische vervolgopleidingen in de derde graad van de opleiding Restaurant en keuken zijn:
- Restaurant en keuken
- Grootkeuken en catering