Jaar:
3de jaar
4de jaar
Studiedomein:
Voeding en Horeca
Finaliteit:
Arbeidsmarktgerichte finaliteit
Oude onderwijsvorm:
bso

Over deze opleiding

Wat leer je in de opleiding?

In de opleiding ‘restaurant en keuken’ leer je:

  • de basistechnieken om eenvoudige culinaire gerechten klaar te maken
  • communiceren in verschillende moderne talen
  • bedienen, sociale omgangsvormen en hoffelijkheid

In de component ‘keuken’ leer je:

  • de basistechnieken voor het reinigen, voorbereiden en bereiden van ingrediënten tot culinaire gerechten
  • meer over voedselveiligheid en HACCP-richtlijnen (risicobeschrijving voedingsmiddelen)
  • over eigenschappen van grondstoffen en lekkere & gezonde voeding.

In de component ‘restaurant’ leer je:

  • eenvoudige koude en warme dranken en culinaire gerechten te bereiden en op te dienen
  • gewone zaalbereiding te verzorgen

Lessentabel

VAKKEN DERDE JAAR VIERDE JAAR
Basisvorming
14
14
TAAL & CULTUUR  
   Nederlands 2 2
   Frans 2 2
MENS & MAATSCHAPPIJ  
   PAV geschiedenis/aardrijkskunde 3 3
STEM  
   Wiskunde 2 1
   Natuurwetenschappen 1 2
   
LO 2 2
LBV 2 2
   
Specifiek gedeelte
16
16
Hotel (keuken) 1 1
Hotel (restaurant) 1 1
Praktijk hotel (keuken) 7 7
Praktijk hotel (restaurant) 7 7
   
Differentiatie
4
4
Atelier-VVV 2 2
Atelier – VVV – Restaurant en keuken 2 2

 

Lesplaats(en)

Wat na deze opleiding?

Wat kan je verder studeren met een diploma?

De meest logische vervolgopleidingen in de derde graad van de opleiding Restaurant en keuken zijn:

  • Restaurant en keuken
  • Grootkeuken en catering