Jaar:
2de jaar
Studiedomein:
Voeding en Horeca
Finaliteit:
B-stroom
Over deze opleiding
Is de opleiding Voeding en Horeca iets voor jou?
In deze basisoptie maak je kennis met de verschillende aspecten van 'Voeding en horeca':
- Je verkent hulpmiddelen en grondstoffen die vaak gebruikt worden in de voedings- en horecasector.
- Je leert aan de hand van opdrachten basisbereidingen en technieken uitvoeren met oog voor veilig, hygiënisch en ergonomisch werken.
- Je leert hoe je moet werken in een praktijkruimte zoals een keuken en een restaurant.
- Je oefent je communicatieve vaardigheden.
- Je leert over gezond leven met aandacht voor je eigen gezondheidsgedrag zoals gezond en veilig leven en evenwichtige voeding.
- Je maakt kennis met verschillende beroepen in de voedings- en horecasector.
Lessentabel
Lessentabel
VAKKEN | UREN |
---|---|
Basisvorming |
18 |
STEM | |
Wiskunde | 2 |
Natuurwetenschappen | 1 |
Techniek | 2 |
MENS & MAATSCHAPPIJ | |
PAV | 4 |
TAAL & CULTUUR | |
Nederlands | 3 |
Frans | 2 |
LO | 2 |
LBV | 2 |
Basisoptie |
10 |
Voeding en horeca | |
Maatschappij en welzijn | |
Differentiatie |
4 |
Atelier-VVV | 4 |