Jaar:
2de jaar
Studiedomein:
Voeding en Horeca
Finaliteit:
B-stroom

Over deze opleiding

Is de opleiding Voeding en Horeca iets voor jou?

In deze basisoptie maak je kennis met de verschillende aspecten van 'Voeding en horeca':

  • Je verkent hulpmiddelen en grondstoffen die vaak gebruikt worden in de voedings- en horecasector.
  • Je leert aan de hand van opdrachten basisbereidingen en technieken uitvoeren met oog voor veilig, hygiënisch en ergonomisch werken.
  • Je leert hoe je moet werken in een praktijkruimte zoals een keuken en een restaurant.
  • Je oefent je communicatieve vaardigheden.
  • Je leert over gezond leven met aandacht voor je eigen gezondheidsgedrag zoals gezond en veilig leven en evenwichtige voeding.
  • Je maakt kennis met verschillende beroepen in de voedings- en horecasector.

Lessentabel

VAKKEN UREN
Basisvorming
18
STEM
   Wiskunde 2
   Natuurwetenschappen 1
   Techniek 2
MENS & MAATSCHAPPIJ
   PAV 4
TAAL & CULTUUR
   Nederlands 3
   Frans 2
 
LO 2
LBV 2
 
Basisoptie
10
Voeding en horeca  
Maatschappij en welzijn  
 
Differentiatie
4
Atelier-VVV 4

 

Lesplaats(en)